23 Nisan Yüzme Müsabakalarında Minikler Kıyasıya Yarıştı

Arnavutköy Belediyesi tarafından bu yıl 6’ıncısı düzenlenen Geleneksel Su Sporları Festivali’nde minikler hünerlerini sergiledi.

Arnavutköy Belediyesi tarafından 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında Arnavutköy Kapalı Spor Salonu’nda Su Sporları Festivali düzenlendi. Gelişim çağındaki çocukları su sporlarına teşvik etmek amacıyla yapılan etkinlikte çocuklar hem eğlendi hem de spor yaptı. Festivalde oldukça renkli görüntüler oluşurken çocuklar yarışmalarda kıyasıya mücadele etti. Su sporlarında; survivor bot yarışı, silindir içi top atma yarışı ve step aerobik gösterisi yapılırken çocuk yüzme yarışmalarında ise 4-6 yaş tahta ayak yarışı, serbest stil, sırt üstü stil ve bayrak yarışmaları yapıldı. Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürlüğü’nce spor tesislerine üye 140 öğrenci arasında gerçekleştirilen yarışmalarda dereceye giren tüm katılımcılara madalya ve çeşitli hediyeler takdim edildi. Yarışma sonrası minik sporcular kurulan fotoğraf alanında aileleri ile hatıra fotoğrafı çektirdiler.

“Çocuklarımızın her gününün bayram tadında olması için uğraşıyoruz”

Her yıl geleneksel olarak düzenlenen su sporları festivaliyle Arnavutköylü miniklerin gelişimine katkı sağladıklarını dile getiren Belediye Başkanı Haşim Baltacı: “Bu müsabakalarla çocuklarımızı yarıştırmaktan öte kaynaştırmayı amaçlıyoruz. Onların hoşça zaman geçirmeleri, güzel etkinlikleri bir arada yaşamaları, sosyalleşmeleri ve güzel ülkemizi daha çok benimsemeleri maksadıyla bu faaliyetleri gerçekleştirdik. Çocuklarımızın her gününün bayram tadında olması için uğraşıyoruz” şeklinde konuştu.