Arnavutköy Belediye Spor 3.Lig’de

Bölgesel Amatör Lig’de şampiyon olan Arnavutköy Belediye Spor, 3.lig’e yükseldi.

Yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgını nedeniyle iptal edilen Bölgesel Amatör Ligi'nde lider olan Arnavutköy Belediye Spor, TFF’nin aldığı karar doğrultusunda şampiyon ilan edildi.

2019-2020 sezonunda başarılı sonuçlar elde ederek, kendine üst sıralarda sürekli yer bulan Arnavutköy Belediye Spor, Covid-19 salgının pandemi ilan edilmesine kadar yaptığı mücadelelerde göz doldurarak, taraftarın gönlünde yer etti.

Şampiyonluğa Giden Yol

Arnavutköy Belediye Spor, BAL Ligi 11. Gurupta en yakın rakibi ile 1 puan farkla 22. haftaya 42 puanla lider girerek, şampiyonluğun en büyük adayı oldu. Son maçını Ortaköy Spor ile yaparak aldığı 1 puana razı olan Arnavutköy Belediye Spor, Karamürsel Maçı hazırlıklarına başladığı hafta, dünya genelinde Covid-19 salgını yayıldı. Dünya Sağlık Örgütü tarafından pandemi ilan edilen salgın sonrası, liglere ara verildi. Yaklaşık 4 aylık aradan sonara TFF Yönetim Kurulu’nun Riva Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri’nde yaptığı toplantı sonucunda alınan karar doğrultusunda, BAL Ligi 11 gurupta lider olan Arnavutköy Belediye Spor 3. Lig’de mücadele etmeye hak kazandı.

Arnavutköy Belediye Spor ‘un şampiyonluğu sonrasında açıklamada bulunan Arnavutköy Belediye Başkanı Haşim Baltacı; “Büyük bir emek ve üstün gayretle mücadele ederek, grubunda şampiyon olan ve 3.lige yükselen Arnavutköy Belediye Sporumuzu gönülden kutluyorum. Yöneticilerimize, teknik ekibimize, futbolcularımıza ve fedakâr taraftarlarımıza teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.