Arnavutköy Belediye Spor Bölgesel Lig İçin Geri Sayıma Başladı

Süper Amatör Lig Klasman B grubunda sezonun en önemli maçına çıkan ekibimiz İstanbul Sahil Sporu 2-1 yenerek Bölgesel Lig için çok önemli bir zafer elde etmiş oldu.

İBB Şenlikköy stadında oynanan müsabakayı Çağdaş Altay, Armağan Çekinmez ve Hakan Yoldaş hakem triosu yönetti. Arnavutköy Belediye Sporu desteklemeye gelen yaklaşık 300 taraftar maç boyu takımlarını desteklediler.

Maça hızlı başlayan taraf İstanbul Sahil Spor oldu. 16. dakikada Okan Akgül ile öne geçen Maltepe temsilcisi az sayıda taraftarını umutlandırdı. İki tarafında mutlak galibiyet aradığı karşılaşmada 1-0 geriye düşen Arnavutköy Belediye Spor bu dakikadan sonra maçı ne kadar istediğini ortaya koyarak oyunda hakimiyeti eline aldı. Golden sonra sağlı sollu ataklarını sıklaştıran ekibimiz aradığı golü Mustafa Sarıçan ile buldu. Ersel Samet’in adrese teslim ortasını akıl dolu kafa vuruşu ile sonuçlandıran Mustafa durumu eşitleyen golü kaydetti. Genç oyuncuları Tecer ve Erkan ile iki kanadı etkili kullanan Arnavutköy Belediye Spor 2000 doğumlu genç oyuncusu Erkan’ın ayağından galibiyeti getiren golü buldu. 2-1  skoru değiştirme çabası içinde olan İstanbul Sahil

Spor bir türlü istediği oyunu sahaya süremezken ekibimizin kontra ataktan bulduğu gol yan hakem tarafından ofsayt gerekçesiyle iptal edildi.

İkinci yarıda Arnavutköy Belediye Spor ’un defans ile orta sahanın uyumu rakibini zor durumda bırakırken, zaman zaman ikili mücadelelerde sertlikler yaşandı. 90+5 dakika oynanan karşılaşmada başka gol olmazken son düdükten sonra İstanbul Sahil Sporlu 2 oyuncu ve teknik ekipten bir kişi yedek kulübemize fiili saldırıda bulundular. Antrenör ve sporcularımıza darp girişiminde bulunan bu oyuncular sahanın karışmasına sebebiyet verirken polis olayları güçlükle yatıştırdı. İki takımın yöneticileri araya girerek olayların büyümesini engelledi.

Taraftarımız ile galibiyet sevincini yaşayan Arnavutköy Belediye Spor bu sonuçla lider Ortaköyspor ile aynı puanda ligi bitirdi(16).  İkili avreaj ile Ortaköyspor’un gerisinde kalan ekibimiz sevincini pekiştirmek için Bölgesel Lig karşılaşmalarının sonlanmasını beklemeye başladı.