Arnavutköy Belediye Spor Türkiye Minikler Karate Şampiyonası İlk Gün Müsabakalarında 2 Madalya Kazandı

Türkiye karate federasyonu faaliyet takviminde yer alan Türkiye Minikler –Yıldızlar Karate şampiyonası Antalya Muratpaşa ilçesinde, Antalya Kapalı Spor Salonu’nda başladı.

Yaklaşık 3500 sporcunun kayıt yaptırdığı bu önemli şampiyonaya Arnavutköy Belediye Spor 10 sporcu ile katılıyor.

İlk gün kata müsabakalarında yarışan 5 sporcumuz altın ve bronz madalya kazanarak Bosna Hersek’te düzenlenecek olan Balkan Şampiyonası’na katılmaya hak kazandı.

Ferdi kata müsabakalarında yarışan Fatma Eda Gerek üst üste 4 karşılaşmadan galip ayrılarak final oynamaya hak kazandı. Sporcumuz Fatma Eda Gerek finalde Gaziosmanpaşa Belediye Spor’dan İkbal Meryem Ayvallı’yı yenerek Türkiye minikler şampiyonu oldu. Sporcumuz Bosna Hersek’te 30 Mayıs -2 Haziran tarihlerinde düzenlenecek olan Balkan Çocuklar Karate Şampiyonası’na katılmayı garantiledi.

İlk gün müsabakalarında yarışan erkek kata takımız Türkiye üçüncüsü olarak bronz madalya kazandı. Erkek kata takımında yarışan Umut Öztürk, Diyar Dargın ve Taha Coşkun Çelebi elde ettikleri Türkiye üçüncülüğü ile Karadeniz ve Hazar Ülkeleri Karate Şampiyonası’na katılmayı garantiledi.