Arnavutköy Belediye Spor U-19 Takımı Şampiyon

Üst üste iki sezon şampiyonluk sevinci yaşayan Arnavutköy Belediye Spor u-19 takımı ışık saçıyor. Geçtiğimiz sezon ligi şampiyon olarak tamamlayan Arnavutköy Belediye Spor U-19 takımı 2017-2018 futbol sezonunda zorlu rakipleri arasından geçerek şampiyonluğunu ilan etti.

Bu sezon u-19 1.ligde mücadele eden takımımız grubunda Vefa spor, Pazariçi Köprülü spor İstanbul Bayburt spor, Yahya Kemal Spor gibi altyapısı güçlü takımlarla mücadele etti. Lig bitimine şampiyonluğunu ilan eden takımımız oynadığı 14 karşılaşmada rakip fileleri toplam 39 kez havalandırdı. en yakın takipçisine fark atan U-19 takımımız üst üste kazandığı şampiyonluklarla bizleri gururlandırdı.

Sultan Gazi maçı;

Türkiye şampiyonası için iyi bir hazırlık dönemi geçiren U-19 takımımız talihsiz kura sonrası Sultan Gazi Spor ile eşleşti. Statü gereği iki ayaktan oluşan İstanbul elemesi sonrası Türkiye Şampiyonasına gidecek takımların belirleneceği eleme maçlarında ilk rakibimiz Sultan Gazi Spor oldu.

Esenler Kemeraltı Stadında oynanan karşılaşmaya her iki takım taraftarı ’da yoğun ilgi gösterdi. İyi bir hazırlık dönemi geçiren U-19 takımımız karşılaşmaya oldukça istekli başladı. Karşılıklı atakların yaşandığı bu önemli karşılaşmada her iki takım kontrolü elden bırakmadı. Defans bloğunda güçlü savunma yapan Arnavutköy Belediye Spor rakibi Sultan Gazi Spor forvetlerine gol şansı tanımadı. İlk yarı ortalarında peş peşe bulduğu iki güzel golle 2-0 öne geçen u-19 takımımız ilk yarı sonlarına kadar avantajlı skoru korudu. Devreyi 2-0 önde kapatan takımımız ikinci yarı heyecanına yenik düştü. İkinci yarı daha istekli görünen Sultan Gazi Spor duran toplardan bulduğu gollerle farkı kapadı ve skora denge getirdi. Karşılaşmanın normal süresi 2-2 lik skorla tamamlandı. Uzatma dakikalarında Arnavutköy Belediye Spor inanılmaz goller kaçırdı. 3 net pozisyonda direkten dönen toplar bir türlü gol olmadı. Bu dakikadan sonra kendine olan güveni artan Sultan Gazi Spor kurduğu baskı ile Arnavutköy Belediye Spor ceza sahasına yüklendi ve bulduğu gollerle sahadan 4-2 galip ayrıldı. Alınan bu skorla ikinci eleme turuna kalan U-19 takımımızın rakibi Silivri spor oldu.

Silivri spor maçı;

Türkiye Şampiyonası Final bileti kapmak isteyen Arnavutköy Belediye Spor ve Silivri Spor final bileti için Avcılar Firuzköy Stadında karşı karşıya geldiler. İlk maçın moral bozukluğunu üzerlerinden atan Arnavutköy Belediye Spor oyuncuları zafere inanarak sahaya çıktılar. İlk dakikalarda yaşanan sakatlıklara ve sert futbola rağmen var gücü ile baskı kurmaya çalışan U-19 Takımımız kalesinde gördüğü hatalı gollerle sahadan 3-1 mağlup ayrıldı. bu skorla Türkiye şampiyonasına veda eden futbolcuların üzüntüleri sahada duygusal anların yaşanmasına neden oldu.  Takım antrenörleri Ramazan Ünal ve Soner Tanık Maç sonrası yaptıkları açıklamada; ligde mükemmel bir performans sergileyerek şampiyon olan futbolcularımız hazırlık dönemini de iyi geçirmelerine rağmen heyecanlarına yenik düştüler. Kondisyon olarak her iki rakibimizden de üstün olmamıza rağmen son anlarda direkten dönen toplar ile direncimiz düştü. Bu sezon olmadı fakat üst üste şampiyon olan sporcularımızı canı gönülden kutlarız. Önümüzdeki sezon daha tecrübeli olarak çıkacağımız şampiyonada kupa zaferleri ile döneceğiz dediler.