Arnavutköy Belediyesi Halter Takımı Bayanlar da Türkiye 5.liği Kazandı.

Türkiye Halter Federasyonu 2018 Faaliyet programında yer alan Yıldızlar Kulüpler Türkiye Halter Şampiyonası sona erdi. Düzce Spor Salonunda düzenlenen şampiyonaya Türkiye geneli 39 ilden 93 kulüp katıldı. 344 erkek 190 bayan olmak üzere toplam 534 sporcunun mücadele ettiği şampiyonada Arnavutköy Belediyesi Halter Takımı Bayanlar da Türkiye 5.liği kazandı.

Arnavutköy Belediye Spor bu önemli şampiyonaya 8 bayan 3 erkek toplam 11 sporcu ile katıldı.

1.   19 sporcunun yarıştığı 44kiloda Zeliha Ülker 112 kilo toplam 4.oldu. Koparma dalında ilk hakkında 50 kilo kaldıran sporcumuz ikinci ve üçüncü hakkında 52 kiloda başarısız oldu. Silkme müsabakalarında ilk hakkını 60 kilo kaldıran sporcumuz ikinci hakkında 62 kilo kaldırarak avantaj sağladı. Son hakkında 64kilo deneyen sporcumuz başarılı olamayınca toplam 112 kilo kaldırarak şampiyonada 4. Oldu.

2.  44kiloda yarışan Dilan Kavak 81 kilo toplam 13.oldu. alt yapıdan yetişen ve gelecek vaad eden sporcumuz ilk hakkında 30 kilo ikinci hakkında 34 kilo kaldırarak derecesini yükseltti. Son hakkında 37 kilo deneyen sporcumuz denge kaybı ile kaldırışta başarılı olmadı. Silkme müsabakalarında ilk hakkında 40,ikinci hakkında 45 ve son hakkında 47 kilo kaldıran sporcumuz toplamda 81 kilo ile 13.oldu.

3.  27 sporcunun yarıştığı 48kilo müsabakalarında Esma Nur Babayiğit 75 Kilo toplam 21.oldu. alt yapıda en değerli sporcu olma yolunda ilerleyen Esma Nur 48 kiloda girdiği şampiyonada ilk hakkında 30 kilo kaldırdı, ikinci hakkında 33kilo deneyen sporcumuz başarısız olsa da son hakkında 33kiloyu kaldırarak koparma hakkını tamamladı. silkme müsabakalarında 42 kilo kaldıran sporcumuz toplamda 75 kilo ile 21 oldu.

4.  29 sporcunun yarıştığı 58 kiloda tecrübeli sporcumuz Esra Yıldız türkiye ikincisi oldu. Koparma müsabakalarına 62kilo ile başlayan Yıldız ikinci hakkında 64 kilo son hakkında 66 kilo kaldırarak büyük avantaj yakaladı. Silkme müsabakalarına 75 kilo ile başlayan sporcumuz ilk hakkını kaldıramadı ikinci hakkında 76 kilo kaldıran sporcumuz son hakkında 78 kilo kaldırarak toplam 144 kiloya ulaştı. türkiye ikincisi oldu.

5.  25 sporcunun yarıştığı 63kilo müsabakalarında tecrübeli sporcumuz Tuba Aydın Koparma müsabakalarında 63 kilo kaldırmasına rağmen silkme müsabakalarında son iki hakkında başarısız olunca şampiyonayı dördüncü sırada tamamladı. Toplam 130 kilo kaldıran sporcumuz madalya şansını son anda kaybetti.

6.   15 sporcunun mücadele ettiği 69 kilo finalinde yarışan iki sporcumuz Şevval Cemre Selçuk ve Esra Sungur tecrübe olarak diğer rakiplerinden geride olmasına rağmen sergiledikleri performans ile milli takıma göz kırptılar. Teknikleri ile milli takım antrenörlerinin dikkatini çeken sporcularımız gelecek vaad ettiler.

7.   20 sporcunun altın madalya için mücadele ettiği 75 kilo finallerinde alt yapıdan yetişen sporcumuz Tuana Çalışkan koparma da 46 kilo silkmede 55 toplamda 101 kilo ile şampiyonayı 9.sırada tamamladı.

Yıldızlar Kulüpler türkiye Halter şampiyonasına 3 erkek sporcu ile katılan Arnavutköy Belediye Spor beklediği sonuçları yakalayamadı. Madalya umudumuz Şevki Analp ve Mehmet Ali Yazıcı daha önceki şampiyonalarda yaptıkları derecelerden uzak kalınca madalya umutlarını kaybettiler.

İlk üç arasına girmesini beklediğimiz +94 KİLO SPORCUMUZ Şevki Analp koparma müsabakalarında 110 kilo silkme müsabakalarında 130 kilo toplamda 240 kilo ile türkiye dördüncüsü oldu.