Ayşe Doğan, Halter Şampiyonası’nda Dünya 3’üncüsü Oldu

Fiji’nin Suva şehrinde düzenlenen Gençler Dünya Halter Şampiyonasına Arnavutköy Belediye Spor’dan katılan Ayşe Doğan, dünya 3’üncüsü oldu. Gençlik ve Spor Bakanlığı Bakan Yardımcısı Hamza Yerlikaya genç sporcuyu tebrik etti.

Dünya Gençler Halter Şampiyonası Fiji'de sona ererken, Türkiye organizasyonu 2 altın, 8 gümüş ve 11 bronz madalyayla tamamladı. Şampiyonaya Arnavutköy Belediye Spor’dan katılan genç sporcu Ayşe Doğan, 45 kiloda; 68 koparma 83 silkme ile Dünya 3’üncüsü olarak toplamda 3 bronz madalya kazandı. Türkiye takım sıralamasında ise kadınlarda 409 puanla üçüncü, erkeklerde de 346 puanla dördüncü oldu.

Gençlik ve Spor Bakanlığı Bakan Yardımcısı ve Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Hamza Yerlikaya, Fiji'de sona eren Dünya Gençler Halter Şampiyonası'nda 3 bronz madalya ile dünya 3’üncüsü olan Ayşe Doğan’ı tebrik ederek şunları söyledi:

“Gençler Dünya Halter Şampiyonası'nın ilk gününde 45 kiloda mücadele eden milli sporcumuz Ayşe Doğan, koparmada 68 kilo ile bronz, silkmede 83 kilo ile bronz, toplamda ise 151 kiloluk derecesiyle bronz madalya kazandı.”

Milli sporcuların şampiyonada elde ettikleri madalyalar şöyle:

Altın madalya:

Erkekler 61 kilo: Caner Toptaş (2)

Gümüş madalya:

Erkekler 61 kilo: Doğan Dönen
Erkekler 67 kilo: Muhammed Furkan Özbek (2)
Kadınlar 59 kilo: Ayşegül Çakın (2)
Kadınlar 71 kilo: Berfin Altun
Kadınlar 76 kilo: Dilara Narin (2)

Bronz madalya:

Erkekler 61 kilo: Doğan Dönen (2)
Erkekler 67 kilo: Muhammed Furkan Özbek