Güreşçimiz Emre Demirci Dünya Üçüncüsü Oldu

Gençlik ve Spor Bakanlığı, Dünya Güreş Birliği (UWW) ve Türkiye Güreş Federasyonu tarafından Ortaca Belediyesi’nin katkılarıyla düzenlenen Plaj Güreşi Şampiyonası’na 18 ülkeden 250 sporcu katıldı.

Muğla Gençlik ve Spor il müdürü Serkan Öcalmaz, Ortaca Belediye Başkanı Hasan Karaçelik, Sarçed Yönetim Kurulu üyesi Cengiz İlhan, Ortaca Gençlik Hizmetleri ve Spor ilçe müdürü Murat Sözgen, UWW teknik komite delegesi Pedro Silva, UWW Spor Direktörü Jean Daniel, UWW yönetim kurulu üyesi Rodica Maria Yakşi, UWW Plaj komisyon üyesi Uğur Öztürk, UWW plaj komisyon üyesi Ender Yakşi, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi rektörü Prof.Dr. Hüseyin Çiçek, UWW hakem delegesi Rust Dawidson, Magomed Magoliyev, Tatiana Akılenko katıldı.

Açılış konuşmasını yapan Dünya Güreş Birliği (UWW) yöneticisi Rodica Yakşi Türkiye’de olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Protokol açılış konuşmaları sonrası güreşler start aldı.

Sarıgerme sahilinde hazırlanan kum güreş alanında kadın ve erkek sporcuların mücadele ettiği Dünya Şampiyonasında 70 kiloda yarışan sporcumuz Emre Demirci ilk turda Norveçli rakibi Tobias ARNESEN’i sayı tuşu ile yenerek bir üst tura çıktı. İkinci turda Pakistanlı Güreşçi Ghulam GHOUS ile eşleşti. Güçlü rakibi karşısında ilk dakikalarda tutuk görünen sporcumuz son dakikalara girilirken yaptığı üst üste ataklar ile galip gelerek 3.tura çıktı. Üçüncü tur rakibi Türk sporculardan Hüseyin Bakır ile maç yapan sporcumuz bu karşılaşmayı da kazanarak yarı finale çıktı. Yarı finalde Yunanistan’dan Georgios KOUGIOUMTSIDIS karşılaşan sporcumuz Emre Demirci berabere biten karşılaşmada teknik üstünlük ile rakibine yenildi. 3.lük ( Repesaj ) karşılaşmalarında Türk sporcu Ahmet Satılmış ile karşılaşan Emre rakibini yenerek Dünya Plaj Güreşi Şampiyonasında üçüncü oldu.