Karate 34 Ligi Kata Genel Klasman Şampiyonu Arnavutköy Belediye Spor

Türkiye Karate sporu gelişimine katkı sağlamak amacıyla Karate Federasyonu tarafından desteklenen İstanbul Karate il tertip komitesinin planlayıp hazırladığı “tarih temalı” iller arası karate 34 süper lig şampiyonası Beylikdüzü Kapalı Spor Kompleksinde düzenlenen muhteşem final ile sona erdi.

“Kız Kulesi etabı” ile başlayan ve sırasıyla “Ayasofya etabı“, “Kapalı Çarşı etabı“, “Süleymaniye etabı” “Galata Kulesi etabı” ardından final müsabakaları büyük heyecana sahne oldu.

İstanbul haricinde 13 ilden toplam 83 kulübün katıldığı karate 34 süper liginde; bay-bayan kata dalında toplamda 101 kategoride 1800 sporcu mücadele etti.

Beylikdüzü’nde yapılan final etabına toplam 25 sporcu ile katılan Arnavutköy Belediye Spor Karate takımımız 24 madalya kazanarak rekor kırdı,  Kumite müsabakalarında 17 sporcumuz ilk üç dereceye girerken 7 sporcumuz kata müsabakalarında madalyaları topladı. Kumite müsabakalarında Büşra Kılıç, Ecrin Elanur Aktaş, Batuhan Gürsoy, Rümeysa Bozdemir ve Doğukan Merttürk Altın madalya kazanırken, Ahmet Fırat Bozdemir, Onur Karabul ve Seyithan Topçu Gümüş madalya, Siyament Turhan, Damla Karadavut, Nisanur Cayri, İsmet Erhan Özgen, Batuhan Merttürk, Elif Kapan, Ayşenur Aşcı, İrem Koçal, Zeynep Ezgi Cüre Bronz madalya kazanarak Karate 34 ligi zirvesine yerleşti.

Kata müsabakaları oldukça çekişmeli geçti. 7 sporcumuzun kazandığı madalyalar Arnavutköy Belediye Sporu genel klasmanda şampiyonluğa taşıdı. Nazife Atbaş’ın Altın madalya kazandığı şampiyonada Ayşenur Aşçı, Zeynep Aykul, Mustafa Can Duman Gümüş madalya, Nergis Öztürk, Emine Sıla Sünger, İrem Koçal Bronz madalya kazandılar.

Toplam 5 ayrı etaptan oluşan iller arası Karate şampiyonasında Arnavutköy Belediye Spor Kata dalında 9 Altın, 5 Gümüş ve 12 Bronz TOPLAMDA 26 Madalya ile Karate34 lig genel klasman şampiyonu oldu.