Karate Avrupa Şampiyonası Milli Takım Seçmeleri Kıran Kırana Geçiyor

“8-10 Şubat tarihlerinde Danimarka’da düzenlenecek olan Avrupa Şampiyonası Milli takım seçmesi niteliğindeki, Türk karatesinin genç yeteneklerinin Tatamiye çıktığı Ümit, Genç ve 21 Yaş Altı Türkiye Karate Şampiyonası, hız kesmeden devam ediyor”

49 ilden 791 erkek, 588 bayan olmak üzere toplamda 1379 sporcunun mücadele ettiği bu önemli şampiyonaya Arnavutköy Belediye Spor karate takımı 15 sporcu ile katıldı. Avrupa şampiyonası seçmeleri için ter döken sporcularımızda ilk gün müsabakalarında 3 sporcumuz tatamiye çıktı.

54 kilo bayanlar kumite müsabakalarında tatamiye çıkan 2 sporcumuzdan Ayşe Çelen ilk turda sakatlanarak elenirken Mafiye Açıkgöz 4.tura kadar yükseldi, son maçında rakibine yenilerek şampiyonaya veda etti. Çok iyi müsabakalara imza atan sporcumuz Mafiye Milli takım antrenörlerinin dikkatini çekmeyi başardı.

“Bozdemir Milli takım seçmelerinde”

İlk gün yarışan son sporcumuz Ahmet Fırat Bozdemir 4.turda şampiyonaya veda etti, Fakat tüm maçlarında sergilediği performans ile Pazar günü yapılacak olan Avrupa şampiyonası Milli takım seçmelerine girmeyi başardı.

“2.gün müsabakalarında yaşanan sakatlık Karate camiasını üzdü”

Arnavutköy Belediye Spor adına tatamiye çıkan 7 sporcumuz madalya şansı ararken akşam seansında yaşanan sakatlık Arnavutköy Belediye Spor ailesini derinden sarstı.

62 sporcunun madalya için mücadele ettiği bu zor grupta favori gösterilen Altın madalya umudumuz “Emirhan Demirci” 5.tura kadar yükselme başarısı gösterdi, sporcumuz tüm rakiplerini teker teker eleyerek çıktığı son maçında karşılaşmanın bitimine saniyeler kala el bilek kemiği kırılarak şampiyonaya veda etti. Ambulans ile Rize devlet hastanesine kaldırılan sporcumuz kolu alçıya alındı.

Sporcumuza ilk geçmiş olsun mesajı Arnavutköy Belediye Spor başkan vekili Mahmut Okur’ dan geldi. Sporcumuza geçmiş olsun dileklerini ileten Okur acil şifalar diledi. Diğer sporcularımızın sakatlanma riskine karşı dikkatli olmaları tavsiyesinde bulundu.

“Günün son maçında finallerdeyiz”

61 kilo genç erkelerde Tatamiye çıkan sporcumuz Siyament Turhan toplam 7 karşılaşmadan galip ayrılarak cumartesi günü yapılacak olan büyük finale katılmayı garantiledi.

69 sporcunun Altın madalya umuduyla yarıştığı 61 kilo Genç erkekler müsabakalarında ilk ikiye kalma başarısı gösteren sporcumuz Siyament Turhan altın madalya için son maçına çıkacak.

Cumartesi günü Kaçkar TV de canlı yayınlanacak final müsabakalarında sporcumuza başarılar dileriz.