Kırkpınar’ın Rövanşı Arnavutköy’de

Arnavutköy Belediyesi tarafından bu yıl 8.’cisi düzenlenen Geleneksel Yağlı Güreş müsabakaları, bu sene Tarihi Kırkpınar güreşlerinin rövanşı oldu.

Arnavutköy Belediyesi tarafından organize edilen ,Geleneksel 8 Arnavutköy Belediyesi Yağlı Güreş Şampiyonası'nda 300 pehlivan kıran kırana mücadele etti. Her sene binlerce güreş severi bir araya getiren Arnavutköy Belediyesi Yağlı Güreşleri, bu sene de çekişmeli güreşlere sahne oldu.

Güreş severler, cazgırlar ve mehteran eşliğinde Hacımaşlı Mahallesi’ndeki alanda karşılandı. Bir dakikalık saygı duruşu, İstiklal Marşı ve ardından yapılan dualar ile birlikte minik güreşçiler er meydanına çıkarak birincilik için kıyasıya yarıştılar.

Atasporu güreşe ilgi büyüktü. Hacımaşlı mahallesindeki ermeydanını dolduran yüzlerce güreş sever, pehlivanlara alkış ve tezahüratlarıyla destek vermeyi de ihmal etmedi. Güreşlerin yapıldığı esnada ise izlemeye gelen vatandaşlara yemek ikram edildi.

Geleneksel Yağlı Güreşleri'nin yapıldığı alana Arnavutköy Kaymakamı Kasım Fikret Dayıoğlu, Arnavutköy Belediye Başkanı Ahmet Haşim Baltacı, Kırkpınar Güreş Ağası Seyfettin Selim, Arnavutköy Güreş Ağası Selçuk Öztürk ile birlikte ilçede görev alan Sivil Toplum Kuruluşları temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

"Kırkpınar'da Kol Bağlamış Bilinen Sporcular Burada"
Hacımaşlı Er Meydanı’nda konuşma yapan Arnavutköy Belediye Başkanı Ahmet Haşim Baltacı: "Buradaki güreş severler bizlere ilgi ve alaka göstererek daha iyisini yapma arzumuzu artıyor. Kırkpınar'da kol bağlamış bilinen sporcularımız burada. Birbirinden değerli başpehlivanlar Arnavutköy'deki güreş severlere güzel güreşler izlettirecek. Geleneksel sporumuzu geçmişten geleceğe taşımak ve sevdirmek ve tabi ki bir başka amacımızda burada olduğu gibi güreş severler ile hep beraber müsabakalara tanık olmak" diye konuştu.

"Biz özellikle bireysel sporlarda sporcular yetiştirmeye özen gösteriyoruz" diyen Başkan Baltacı, "Halterde, güreşte, jimnastik de, yüzmede yani bunlarda güzel çalışmalarımız var. Biraz daha ilerlemeyi amaçlıyoruz spor faaliyetleri anlamında. Spora meraklı genç neslimiz var. Onlar için emek vermeye devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

Pehlivanlardan Er Meydanına Ay-Yıldızlı Giriş
Başpehlivanlık için şampiyonluk mücadelesi verecek olan Pehlivanlar, ellerinde Türk bayraklarıyla güreş alanda seyircileri selamladı. Vatandaşlar tarafından ayakta alkışlanan Pehlivanlar, mehteran eşliğinde Türk bayraklarını dalgalandırarak, izleyenlere selam verdiler ve coşku dolu anlar yaşandı. Ardından Pehlivanlar şampiyonluk mücadelesi için yağlandılar ve tekrardan er meydanına çıktılar.

Ünlü Güreşçiler Er Meydanında Kıyasıya Mücadele Etti
Recep Kara, Orhan Okulu, Abdullah Güngör, Hüseyin Gümüşalan, Fatih Atlı, İsmail Balaban, Ali Gürbüz gibi isimlerde şampiyonluk için mücadele veren güreşçiler arasındaydı. Finale ise  Abdullah Güngör ve Hüseyin Gümüşalan rakiplerini yenerek, isimlerini yazdırdılar.

Arnavutköy Yağlı Güreşlerinde Şampiyon Hüseyin Gümüşalan Oldu
Final karşılaşması ise adeta nefes kesti. Yaklaşık yarım saat süren mücadelenin ardından Hüseyin Gümüşalan, Abdullah Güngör’ü finalde yenerek, başpehlivan oldu. Şampiyon Başpehlivan Hüseyin Gümüşalan’a kupa ve ödülünü, Arnavutköy Kaymakamı Kasım Fikret Dayıoğlu ve Arnavutköy Belediye Başkanı Ahmet Haşim Baltacı verdi.

“Sporcularımızı tebrik ediyoruz”
Güreşin geçmişten gelen ve gelecekte de yaşatılması gereken bir spor olduğunu belirten ve bol çekişmeli geçen final maçını en önden izleyen Arnavutköy Belediye Başkanı Ahmet Haşim Baltacı, “Gerçekten çok denk birbirinin açığını arayan taktik savaşı şeklinde geçen bir müsabaka oldu. Genelde final müsabakalarında bu oluyor. Sporcularımızı tebrik ediyoruz. Birbirinden güzel müsabakalar oldu. Bu yıl da böyle geçti gelecek sene inşallah çok daha güzel bir etkinlikte buluşmak arzusundayız” dedi.

“Hedefim tarihi Kırkpınar’da altın kemeri 3 kere almak”
Finaldeki maçın ardından galip geldiğinden dolayı çok mutlu olduğunu belirten Hüseyin Gümüşalan, “Gerçekten zor bir mücadele oldu. Altın kemeri bugün gerçekten almak istedim. Nasip benimmiş inşallah buraya seneye gelip yine altın kemeri almak istiyorum. Hedefim tarihi Kırkpınar’da altın kemeri 3 kere almak” diye konuştu.