Ordu’da da Halter ile Varız

Türkiye Halter Federasyonu tarafından düzenlenen Milli takım seçmelerinde önemli bir yeri olan Gençler ve 23 yaş altı Türkiye Halter Şampiyonası 37 ilden toplam 323 sporcunun katılımı ile Ordu ili Altınordu ilçesinde Başpehlivan Recep Kara Spor salonunda görkemli bir açılış töreni ile başladı.

Bu şampiyonaya Bayan Milli takımlar antrenörümüz Dilek Selçuk tarafından titizlikle hazırlanan 5 sporcu ile katılan Arnavutköy Belediye Spor Halter takımı ilk gün müsabakalarında madalya kazandı. 48 kiloda yarışan sporcumuz Ayşe Doğan rakipleri ile girdiği mücadeleyi Türkiye ikincisi olarak tamamladı ve gümüş madalya kazandı. Aynı kategoride yarışan bir diğer sporcumuz Zeliha Ülker şampiyonayı 6.sırada tamamlayarak önemli bir aşama kaydetti.

Açılış seremonisinde Halter Federasyon başkanı Tamer Taşpınar, İl protokolünü ağırladı. Ordu Vali Yardımcısı Ekrem BALLI, AK Parti Ordu Milletvekili Metin Gündoğdu, Ordu Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mustafa Şahin Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş’ın hazır bulunduğu açılış seremonisinde mehteran takımı gösterileri büyük beğeni topladı. Açılış sonrası ilk gün yarışmalarında ödül kazanan sporculara ödüllerini il protokolü takdim etti. Sporcumuz Ayşe Doğan’a madalyasını Ordu Vali Yardımcısı Ekrem BALLI takdim etti.