Türkiye Wushu/Kung-Fu Şampiyonasını 1 Gümüş-1 Bronz Madalya ile Tamamladık

Türkiye geneli 2000 üzerinde sporcunun katılımı ile Antalya kapalı spor salonunda düzenlenen Türkiye Wushu Kung-Fu Şampiyonasına Arnavutköy Belediye Spor Wushu takımı 7 sporcu ile iştirak etti. Uzun süredir bu şampiyonaya titizlikle hazırlanan sporcularımızdan Hakan Tunç “Gümüş madalya” kazanırken, bir diğer madalya umudumuz Mert Dilsiz “Bronz madalya” kazandı.

Yoğun katılımın olduğu şampiyonaya son gün müsabakaları damga vurdu. İlk 4 gün 1.tur, 2. tur ve “çeyrek-yarı final” müsabakaları yapıldı.  7 sporcu ile katıldığımız bu şampiyonada milli takım hayalleri olan sporcular yarıştı. Oldukça çekişmeli geçen eleme turlarında birçok derecesi bulunan sporcu elenmekten kurtulamadı. Arnavutköy Belediye Spor Wushu takımı sporcusu Oğuzcan Sürücü elemeler ve 1.tur müsabakasında rakiplerini yenen sporcumuz, ikinci turda dünya derecesi bulunan rakibine yenilerek şampiyonaya veda etti.

Madalya umudumuz Halil İbrahim Tunç eleme maçlarında tüm rakiplerini yenmesine rağmen 1.tur müsabakasında yenilerek madalya şansını kaybetti. Eleme müsabakalarında şampiyona dışı kalan sporcularımızdan Hüseyin Yanık ve Ayşe Can’ın talihsizliği camiayı üzdü. Tüm rakiplerini yenerek çeyrek finale kadar yükselen sporcumuz Gökhan Alptekin Avrupa şampiyonu rakibine yenilerek madalya şansını kaçırdı.

“Son gün gelen Gümüş madalya sevinci”

Büyükler Qinda müsabakalarında yarışan sporcumuz Hakan Tunç, güçlü fiziği ile eleme maçlarında rakiplerini yenerek 1.tur ve ikinci tur maçlarını da kayıpsız atlattı. Çeyrek finalde geriye düştüğü karşılaşmayı kazanarak yarı finale yükseldi. Sporcumu Hakan Tunç ayağından sakatlanmasına rağmen şampiyonayı bırakmadı ve azmin zaferine ulaştı. Yarı finalde Avrupa üçüncüsü rakibini yenen Hakan Tunç final oynamaya hak kazandı. Final müsabakasında Mert Çalışkan ile eşleşti.

Türkiye ve Avrupa dereceleri bulunan rakibi karşısında oldukça istekli görünen sporcumuz ilk raunda 1-0 kazanmasına rağmen ikinci rauntta rakibine yenilerek final müsabakasına ayrı bir heyecan getirdi 1-1 eşitlik sağlandı. Final karşılaşmasında zor anlar yaşayan sporcumuz sakat ayağına darbe almasına rağmen müsabakayı tamamladı. Karşılaşmanın son raundunda, sayı üstünlüğünü rakibine verince karşılaşmayı 2-1 kaybetti. Maç sonunda yenilen taraf olmasına rağmen alkışlar alan sporcumuz Türkiye 2.si olarak Balkan şampiyonası milli takım kafilesine seçildi.

“Sporcumuz Mert Dilsiz Türkiye Wushu Şampiyonasında Bronz madalya kazandı”

Gençler kategorisinde yarışan sporcumuz Mert Dilsiz eleme maçlarını, 1.tur-2.tur maçlarını galibiyetle tamamladı. Sporcumuz çeyrek finaldeki rakibini yenerek yarı final oynamaya hak kazandı. Yarı finalde müsabakayı kaybeden sporcumuz Türkiye 3.sü olarak bronz madalya sevinci yaşadı. Balkan şampiyonası Milli takım kafilesine seçildi.