Lider Başkent'ten 3 Puan İle Döndü

3.Lig 1.Grupta lider durumda olan Arnavutköy Belediye Spor’umuz Başkent deplasmanından Sergen (2) Mertkan’ın golleri ile 3-1 galip gelerek İstanbul’a 3 puanla döndü.

Ankara Polatlı stadı’nda Başkent Gözgözler Akademi ile oynanan karşılaşmanın henüz 2.dakikasında sol kanattan gelişen atakta Mithat Yaşar’ın asistinde Sergen Yakupçebioğlu’nun şık golü ile ekibimiz 1-0 öne geçti.

Golün ardından Başkent Gözgözler Akademi’nin ani gelişen atağında kafa vuruşu Osman Bayrak’ın eline çarptı. Hakem bu pozisyonda penaltı noktası gösterirken Osman Bayrak sarı kart gördü. Penaltı vuruşunu gole çeviren ev sahibi ekip 2.dakikada yedikleri golün şaşkınlığını üzerinden attı.

Oyunun hakimi olan taraf Arnavutköy Belediye Spor Mustafa Acun ve Mithat ile etkili ataklar geliştirdi. 16. dakikada Mithat’ın aşırtma pasında Sergen düzgün vuruşu ile skoru 2-1’e getiren golü kaydetti.

İkinci yarıya da etkili başlayan Arnavutköy Belediye Spor orta sahayı Mert Caymaz ve Samet Günhan ile pas ile geçerek rakip sahada etkili oldu. 65. Dakikada Sergen yerini Mertkan Cengiz’e bıraktı.

70.dakikada ceza sahasında yaptığı müdahale sonrası yerde kalan Fuat Yaman sakatlanarak oyundan çıktı ve yerini Utku Burak Kunduzcu’ya bıraktı. 74.dakikada oyuna sonradan giren Mertkan Cengiz’in güzel golü ile skor 3-1 ’e geldi.

Tolga Şahin ve Mustafa Acun 84.dakikada yerlerini Hüseyin Çelik ve Halil Çelik’e bıraktı. Maçın sonunda başka gol olmazken deplasmandan 3 puan ile dönen Arnavutköy Belediye Spor liderliğini sürdürdü.

Takımımız ligin 7.haftasında hafta içi kendi sahasında Artvin Hopaspor’u ağırlayacak.